Framtidens skole inntar Stangeland

Denne uken startet Stangeland ungdomsskole opp med 5 dagers kurs og modellering for alle lærerne og miljøarbeiderne på skolen.
Dett er er den første ungdomsskolen i vår kommune som starter det løpet Karmøy kommune kaller Framtidens skole. Ved skolestart i august 2015 satte 6 skoler i gang med tilsvarende satsing.

Framtidens skole er en satsing på iPad som det prioriterte verktøyet i læringsarbeidet på skolen. Alle elever og lærere blir utstyrt med sin personlige iPad. Men iPaden er bare et verktøy i skolene – det er arbeidsmåtene som gjør forskjellen. iPadene er meldt inn en et system som pusher sentralt innkjøpte Apper. Fokus skal være på elevens produksjon av sammensatte tekster og styrke lærerens funksjon som veileder og fremme vurderingskultur. Satsingen ønsker å styrke kommunikasjon og samarbeid på alle nivåer.
Stangeland startet mandag 25. januar med 2 dagers kurs for lærerne. Deretter følger 3 dager for elevene med opplæring og modellering av undervisning. Da er lærerne veiledere for elevene.
Etter at skolen har klart seg på egenhånd en tid, blir det 5-7 oppfølgingsdager for å perfeksjonere lærerne.
Opplegg og kurs står RIKT for.  Dette er håndplukkede pedagoger som hjulpet flere hundre skoler i Norge med å endre sin undervisningspraksis.

Kjell Olav Leirvåg
Kjell Olav startet som lærer på Stangeland ungdomsskole i 1975. I 1984 fikk jeg tilbud om å begynne på Karmøy Pedagogisk Senter som veileder i AV-midler. Da de første datamaskinene dukket opp på skolene i 1985, ble det en naturlig forlengelse av min veiledningstjeneste. Siden tok jeg to halvårsenheter i EDB og IKT. Siden har veiledning i pedagogisk anvendelse av IKT i skoler og barnehager i Karmøy vært mitt hovedarbeidsfelt.
Kjell Olav Leirvåg

Det nyeste fra Kjell Olav Leirvåg (se alle)

IKT i skolen og bruk av Ipader og PCer, nettsider