Hvordan bygger vi elevene for læring?

FullSizeRender 14Mona Røsseland besøkte  i dag Karmøy for å kurse 1. kl. lærerne i hvordan  de skal få matematikkundervisning til å bli forståelig og meningsfull.  Hun er opptatt av at elevene må bli stimulert på mange ulike måter. Jo mer de gjør utenfor boka, dess mer lærer de (utforske, spill, lek, lage historier – viktig at elevene kan forestille seg) Hun sier de beste oppgavene er de som ikke gir et entydig svar,  som legger opp til  diskusjon, argumentasjon og resonnement. Vi må bruke referenter  til symbolene dvs å konkreter, visuelle bilder eller ting fra det virkelige liv. På den måten vil det formelle matematikkspråket gi mening. Forskning viser også at systematisk bruk av visuelle forestillinger og konkreter kan føre til signifikant økning i matematikkundervisningen. Bruk derfor mye tid på måling, sortering og mønster.

• Alt elevene lærer må henge sammen med det de kan i fra før
  • Ha forventninger til elevene og gi dem utfordringer