6 nye skoler inn i prosjektet 1:1 iPad

FullSizeRender 17Skolesjef Gyda Auestad ønsket lærerne som skal starte opp med 1:1 iPad velkommen til en ekstra spennende skolestart der de nå skal kombinere viktige pedagogiske prinsipp med iPad. Hun begrunnet dette med at vi lever i en tid med stadige endringer, og at vi står i en situasjon hvor vi ikke vet hvordan deler av arbeidsmarkedet vil se ut for de som nå begynner i 1. klasse. Dette må vi som jobber med utdanning forholde oss til og ta innover oss, sier hun. Målet med prosjektet er derfor å forberede elevene på fremtiden samtidig som elevene skal utvikle seg og ha fremgang i læringsarbeidet.

Skolesjefen sa videre at god pedagogisk bruk av digitale verktøy krever aktiv involvering av dem. Dette forutsetter at lærerne selv mestrer verktøyene,og kan lære elevene å bruke dem på en god måte. Skolene skal derfor være med i et opplæringsløp med Rikt de neste fire månedene.
Skolesjefen takket lærerne til slutt for at de har sagt ja til å være med på en endring av pedagogisk praksis der elevene skal være aktivt engasjert i læringsarbeidet i samarbeid med medelever.