Koding på Eide skole

klassen-sett-forfraIKT-senteret sier koding eller programmering i skolen ofte begrunnes  med at det er en nødvendig kompetanse for å lære, arbeide og leve i dagens og morgendagens samfunn. Elevene får trent på 21. århundrets ferdigheter som er: Kreativitet, innovasjon, kritisk tenkning, metakognisjon, kommunikasjon, samarbeid, digital kompetanse og dannelse, medborgerskap, karriere og arbeidsliv.

Vi lever i ei digital tid, og det er viktig at dagens unge lærer å bli brukere og produsenter, ikke bare passive forbrukere.
Koding har en sterk kobling mellom teori/kunnskap og praksis/anvendelse og kan bidra til at skolefag oppleves mer forståelig, konkret og relevant for eleven.

I forrige uke startet Eide skole opp med koding på flere klassetrinn. For at elevene skal forstå hva koding dreier seg om, startet de med appen Bee-Bot. Etterhvert skal de få prøve programmering i Swift Playgrounds, som er Apples nye programmeringsapp. De avsluttet uka med å programmere Sphero og droner. Å programmere krever logisk tenkning og problemløsing, og skolen forteller om aktive og engasjerte elever som gleder seg til nye undervisningøkter med koding på timeplanen.